la copa 2021 update

Met alles wat er gaande is in de wereld en nog belangrijker, binnen het Maastrichtse studentenleven, willen we de drastische verandering van het droevige jaar dat 2020 genoemd wordt, graag meenemen naar La Copa 2021. Wij zijn helaas van mening dat het met de dag duidelijker wordt dat La Copa ook dit jaar niet plaats kan vinden op de normaal geplande datum van 18 juni en dat vinden wij onacceptabel. Daarbij hebben we besloten om het toernooi niet te verwateren met de restricties die mogelijk aan het evenement worden gehangen in juni of kort daarna. Denk daarbij aan potentiële restricties zoals slechts 100 personen aanwezig of een toernooi waarbij 23 bierglazen afstand gehouden moet worden, wat door ons als praktijken worden gezien die ons mooie toernooi niet waardig maken om te organiseren.

Om in 2021 zeker te zijn van een volledig La Copa willen we het toernooi naar 10 september 2021 verplaatsen. Wanneer in het onwaarschijnlijke geval toch blijkt dat La Copa op 18 juni plaats kan vinden, zal dit tijdig gecommuniceerd worden. Met de huidige gang van zaken zijn wij hier echter vrij sceptisch over.

Deze nieuwe datum brengt natuurlijk wel een hoop complicaties met zich mee. Begin academisch jaar is een drukke tijd voor elk dispuut in Maastricht, met de ontgroeningen net achter de rug en het begin van de a-tijd is 10 september niet de meest ideale datum. Echter, zal tegelijkertijd La Copa dit jaar gebruikt kunnen worden om jullie onervaren sjaarsen/feuten die net van de middelbare school afkomen, te laten zien wat het Maastrichtse studentenleven nu echt te bieden heeft. Zo kunnen we La Copa 2021 als een klein lichtpuntje aan het einde van deze depressieve corona tunnel kunnen beschouwen.

Meer informatie volgt…